Om oss

HjemOm oss

Helgeland betong

Gjennom snart 70 år har Helgeland Betong vært i kontinuerlig vekst. I dag er vi en av Nord-Norges største betongelementprodusenter. Fra vår base i Mo i Rana, med markedsområde i landets tre nordligste fylker, er vi en leverandør og samarbeidspartner med lang fartstid og god kjennskap til regionen og produktene.

Vår styrke er dyktige fagfolk og stor produksjonskapasitet. Betongelementer er vår spesialitet; siden vi startet med elementproduksjon i 1973 har vi befestet vår posisjon som en av Nord-Norges største betongelementfabrikker.

Vi produserer alt innen betongelementer og hulldekker til næringsbygg, industrilokaler og leilighetsbygg – så vel som til ulike samferdselsprosjekter. Vår søsterbedrift Helgeland Ferdigbetong, også kalt blanderiet, har en solid og erfaren gjeng med flere års erfaring innen ferdigbetong. 

Som en aktør i betongindustrien, bidrar vi til utvikling mot et felles mål om et mer bærekraftig samfunn. Det betyr at vi vil skape robuste bygg og anlegg, som også er bærekraftig i et lengre perspektiv. Fordi vi er kontinuerlig oppdatert på blant annet miljøkrav og digitale verktøy, kan vi levere de mest miljøvennlige og kostnadseffektive løsningene til alle prosjekter.

Ta kontakt for en uforpliktende prat om ditt neste prosjekt. 

 

En helstøpt historie

Fra en liten betongvarefabrikk i Sjåneset til et av Nord-Norges største betongelementprodusenter, regionens største ferdigbetongleverandør og Norges største produsent av betongflytebrygger.

Vår historie går helt tilbake til 1952, da kremmeren Johan Smith-Nilsen etablerte Helgeland Betongvarefabrikk. Betongstasjonen på Ytteren, hvor Helgeland Betong ligger i dag, ble bygd i 1965. Siden den gang har vi vært en solid hjørnesteinsbedrift med dype røtter i Rana.

I over 60 år har Helgeland Betong bidratt til vekst i regionen. Styrken vår har alltid vært det gode håndverket vi leverer, våre kompetente ansatte, og stor produksjonskapasitet her på fabrikken.

Helgeland Betongvarefabrikk 1952: Helge Johansen styrer heisen og Einar Almås følger med. Bilde hentet fra boka «En helstøpt historie» av Ivar Hartviksen.